30. julij 2019

»Razvoj hmeljarstva je usmerjen na čim bolj odporne sorte, ki pa bodo hkrati ustrezale potrebam tako po aromi kot po grenčici.«

Martina Zupančič, direktorica hmeljarskega inštituta, govori o usmeritvi razvoja hmeljarstva.

Sorodne izjave

Izjave, ki se vsebinsko morda ujemajo z zgornjo, morda pa ne. V vsakem primeru so zanimive.
25. avgust 2020

»Letošnje leto si bodo hmeljarji zapomnili tudi po novem koronavirusu, ki jim je oteževal zaposlovanje tuje sezonske delovne sile.«

Irena Friškovec je opisala, kako je novi koronavirus vplival na zaposlovanje tuje sezonske delovne sile v hmeljarstvu.
12. avgust 2022
12. avgust 2022

»Razvili smo lastne sorte, ki so bile vzgojene na inštitutu in so prilagojene za slovenske rastne pogoje. Hmeljarstvo vsekakor ima prihodnost.«

Irena Friškovec je izpostavila pomen lastnih sort hmelja za slovenske razmere in optimističen pogled v prihodnost hmeljarstva.
9. april 2020

»Če kmalu hmelja ne spravimo na vodila, smo pogoreli. Potem hmelj lahko samo še pokosimo.«

Oset je opozoril na kritično situacijo glede spravila hmelja in poudaril nujnost ukrepanja.
30. julij 2019

»Zaradi izredne arome slovenski hmelj iščejo vsi svetovni pivovarji.«

Izpostavljena je izredna aroma slovenskega hmelja, ki je zelo iskan med svetovnimi pivovarji.